Estetska stomatologija

Terapija karijesa i nadoknada zubnog tkiva najsavremenijim materijalima

Dolaskom u našu ordinaciju uradićemo detaljan pregled i sagledati celokupno stanje vaših zuba, pripremićemo detaljan plan lečenja prilagođen Vama, Vašim željama i potrebama. Brzim, jednostavnim i bezbolnim procesom za kratko vreme uživaćete u svom novom osmehu.

Vaš estetski izgled možete poboljšati sledećim tretmanima:

• Bezmetalne krunice

Keramičke plombe – inleji, onleji
Korišćenjem keramičkih plombi možemo u potpunosti rekonstruisati zub koji je destruisan karijesom, frakturom ili starom amalgamskom plombom bez struganja, kao sto je to slučaj kod krunica.

Fasete – viniri
Viniri mogu biti od kompozita ili od keramike. Keramički viniri su tanke ljuspice koje pokrivaju prednju i sečivnu površinu zuba. Izrađuju se od bezmetalnih keramičkih sistema koji daju visoke estetske rezultate i to u našoj laboratoriji, kompjuterizovanom CAD-CAM tehnologijom.
Indikacije za vinire su kada želimo promeniti:
– oblik i boju zuba
– blage nepravilnosti položaja zuba
– prekriti oštećenja zuba
– produžiti kratke zube
– ulepšati Vaš osmeh.

Izbeljivanje zuba
Vidljive rezultate imate već nakon 45 minuta, a pun efekat se vidi nakon nedelju dana. Metoda se zasniva na nanošenju sloja izbeljivača na površinu zuba. U zavisnosti od Vaših želja i nijansi postupak se može ponoviti više puta. Trajnost nove nijanse zavisi od načina ishrane, konzumacije cigareta i obojenih pića.

Kompozitne plombe
Kompozitne plombe su današnjica savremene stomatološke prakse. Upotrebom najsavremenijih kompozitnih materijala moguće je uraditi plombu koja će se idealno uklopiti u oblik i boju zuba ili zameniti sivu amalgamsku plombu koja je estetski i funkcionalno dotrajala. Prednost kompozitnim materijalima se pored odlične estetike daje zbog manje preparacije u odnosu na amalgamske plombe, jer se štedi zubno tkivo (manje se brusi).

estetska stomatologija stomatološka ordinacija dental zdravlje vrnjačka banja

page top